دکتر محمدرضا حاتمی
سپاس از خداوند خورشید و ماه کزویست پیروزی و دستگاه
پیروزی کسب موفقیت در یک نبرد، رقابت، چالش یا بازی است. پیروزی معمولاً باعث ایجاد نشاط و شادمانی میگردد. در ادبیات فارسی گاهی واژه فیروزی، یا ظفرمندی یا کامیابی به جای پیروزی استفاده میگردد.
خوش آمد باد نوروزی به صبح از باغ پیروزی به بوی دوستان ماند نه بوی بوستان دارد(سعدی)
بیار ای باد نوروزی نسیم از باغ پیروزی که بوی عنبرآمیزش ببوی یار ما ماند(سعدی)
بیایید که امروز به اقبال و به پیروز چو عشاق نوآموز بر آن یار بگردیم(مولوی)
محله پیروزی تهران
محله پیروزی یكی از محلات شناخته شده شرق تهران است كه تعداد زیادی مركز خرید دارد، بسیاری معتقدند قیمت اجناس هم در پیروزی معقولانه هست و آنچنان بالا نیست. گفته می¬شود که خیابان پیروزی در زمان قاجار شكل گرفته است. البته در مورد داستان نامگذاری محلهی پیروزی در منابع تاریخی آمده است كه به دلیل واقع شدن فرودگاه نظامی دوشان تپه و پادگان نیروی هوایی در فرحآباد، در سال ۱۳۵۷ تحركات انقلابی بیشتری در این منطقه اتفاق افتاده است و میتوان اینگونه استنباط كرد كه شروع انقلاب از آنجا سرچشمه گرفته، بنابراین پس از پیروزی انقلاب اسلامی این خیابان را پیروزی نامیدهاند.
جمله ها:
زندگی مثل بوکس میمونه زمین بخوری نمیبازی بلند نشی میبازی
باخت یک رخداد است اما بازنده بودن یک مدل ذهنی!
علل پیروزی
۱.بخت و اقبال، تقدیر و سرنوشت
گه رزم پیروزی از اخترست نه از گنج بسیار و از لشکرست
اما یادمان باشد: نمی دانم اینجا که ایستاده ام تقدیر من است یا تقصیر من…
۲.خواست و آرزوی پیروزی
شما برای پیروزی به دنیا آمده اید، اما برای اینکه به پیروزی دست یابید، باید واقعا این را بخواهید، برای پیروزی آماده شوید و انتظار داشته باشید که برنده شوید.
فریب مردم و هوش منفی
از آنجا که قدرت نهایی در اختیار مردم است، این امکان برای مردم وجود دارد که این قدرت را به کسی بدهند که به پایینترین خواستهٔ مشترک اکثریتشان متوسل میشود.
دماگوگ یا عوام فریب کسی است که با ادعا و دروغ و وعدههای بیپایه و اساس با تحریف حقایق سعی میکند مردم را به سوی خود بکشد و موافقت و پشتیبانی آنان را جلب کند. عوام فریبان «به جای عقل، به شور، تبعیض، تعصب، و جهل میپردازند».
پوپولیسم، به معنای مردم باوری، روشی سیاسی است که در آن سیاستمدار با استفاده از تکنیکهای عوام فریبی و بازی با احساسات مردم، سعی در جلب رضایت تودهی مردم، که اغلب از قشر ضعیف جامعه هستند، دارد.
اندکی از مردم را می توان برای همیشه فریب داد. همه مردم را نیز می توان برای مدت اندکی فریب داد. اما نمی توان همه مردم را برای همیشه فریب داد.
عوام فریبی به گونه ای استفاده از هوش و زیرکی در جهت برنده شدن خود و بازنده شدن دیگران است. در اصطلاح عامیانه به هوش منفی شهرت دارد.
بار کج به مقصد نمی رسد
آیا همواره باید صادق باشیم یا خیر ؟ آیا بعضی جاها دروغ گفتن انتخاب صحیح است یا نه !؟
افراد زیادی هستند که در گوشه ذهن خود به راستگویی و صداقت ارزش قائلند اما حتی این عده نیز در مسیر زندگی، رویدادهایی برایشان رخ میدهد یا کارهایی میکنند که واقعا نمیدانند آیا کماکان در این موارد نیز باید راستگویی را انتخاب کنند یا اینکه سراغ دروغ بروند و علی الحساب کار خود را راه بندازند؟
در حقیقت هرچیزی که در حال مخفی کردن یا فریبکاری درباره آن هستید مشکلی دارد و یا ریشه در مشکلی در درون شما دارد.
ریشه همه دروغها حس حقارت است و….
اگر فعلا خود را در چاهی انداخته اید که نمیتوانید لزوما تمام حقیقت را به همه بگویید،
شما باید جوری زندگی کنید که بتوانید درباره هرچیزی حقیقت را به زبان بیاورید و حتی اگر بخش تیره ای در زندگیتان هست باید به قدرت و اعتماد به نفسی برسید که با شهامت و شجاعت و بی اهمیت به نظرات بقیه تمام آنها را مطرح کنید
چرا کاری کند عاقل که باز آرد پشیمانی
دروغ به شما توهم رشد و موفقیت را میدهد و در ظاهر چه بسا بصورت موقت شما را جلو بیندازد اما از ریشه تمام زندگی شما را تضعیف میکند و سالها عقب می افتید این درحالیست که حقیقت هرچند در ظاهر ممکن است شما را عقب بیندازد اما در حقیقت ترمیم کننده ریشه های زندگی شماست و تحولاتی باور نکردنی را رقم میزند.
برای ترمیم هر دروغ باید دروغی دیگر گفت. بر هرچه همان لرزی میدان که همان ارزی
تا چه اندازه میتوانیم دروغ نگوییم پای چقدر منفعت در پیش است؟